ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ!
Σε λίγες μέρες το OTHER SPORTS NEWS γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια και
θα είναι κοντά σας πιο ανανεωμένο και με νέα εμφάνιση…





12.7.11

ΞΙΦΑΣΚΙΑ: Με μεγάλες προσδοκίες στο Ευρωπαϊκό



Αύριο Τετάρτη ξεκινάει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ξιφασκίας Ανδρών-Γυναικών που θα διεξαχθεί στο Σέφιλντ και θα ολοκληρωθεί στις 19 Ιουλίου. Στην διοργάνωση θα πάρουν μέρος εννέα αθλητές/τριές μας (μόνο στο ατομικό) από τους οποίους οι τρεις θα συμμετάσχουν με δικά τους έξοδα! Η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας (ΕΟΞ) εφαρμόζει «σφιχτή» οικονομική πολιτική και ορίζει δυσκολότερα κριτήρια επιλογής γι’ αυτό τον λόγο και δε θα αγωνιστούμε στα ομαδικά αγωνίσματα!

Πολλές ελπίδες για τα Ελληνικά χρώματα, κατά πρώτο λόγο, έχουμε από τη Βάσω Βουγιούκα, καθώς έχει επί πλέον κίνητρο διάκρισης , αφού οι αγώνες μετράνε με διπλάσια βαθμολογία για την Παγκόσμια κατάταξη, ενώ παράλληλα διεκδικεί και το εισιτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Πάντως με δεδομένη τη δυναμικότητα της διοργάνωσης είναι σαφώς ενδιαφέρουσα και οι προσπάθειες των υπολοίπων παιδιών της Εθνικής Ομάδας για να περάσουν στους «32» ή και να φτάσουν ψηλότερα.

Ελπίδες για διάκριση από την Βάσω Βουγιούκα

Η Ελληνική αποστολή μετά από ολιγοήμερη προετοιμασία ταξίδεψε στο Σέφιλντ σε δυο δόσεις (χθες και σήμερα) με συνοδούς προπονητές τους Ντούσια, Τσολακίδου και Λυμπερόπουλο.

Το πρόγραμμα της Εθνικής Ομάδας:

Πέμπτη: Βάσω Βουγιούκα, Μαρίνα Παΐζη (Σπάθη Γυναικών) και Θοδωρής Νάκης, Νίκος Κοντοχριστόπουλος, Φίλιππος Νισσίμ (Ξίφος ασκήσεως Ανδρών).

Σάββατο: Βάσω Κουμπάνη (Ξίφος Μονομαχίας Γυναικών) και Γιώργος Τσουρούτας, Γιάννης&Βαγγέλης Σαρρής (Σπάθη Ανδρών).

Δείτε εδώ όλο το επίσημο πρόγραμμα των αγώνων

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί η Ελληνική συμμετοχή και στους διαιτητές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με προσκεκλημένο, όπως και πέρσι, τον διεθνή διαιτητή Ανδρέα Δουβή.
Το OSN θα είναι κοντά σε μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση και θα σας ενημερώνει συνεχώς με τις εξελίξεις του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου