ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ!
Σε λίγες μέρες το OTHER SPORTS NEWS γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια και
θα είναι κοντά σας πιο ανανεωμένο και με νέα εμφάνιση…





26.8.11


WORLD ARCHERY 2011
Φουλ για το χρυσό ο Αερικός!
Τοξοβολία: Την Κυριακή αγωνίζεται στον μεγάλο τελικό κόντρα στον Ολλανδό Schreuders- εξαιρετικές εμφανίσεις κι από τους υπόλοιπους αθλητές μας

Συμπληρώθηκαν ακριβώς 30 ημέρες από το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Νέων στην Πάφο όπου ο Χρήστος Αερικός μετά από εξαιρετική εμφάνιση είχε συντρίψει όλα τα ρεκόρ κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Έτσι πριν από λίγο, αυτή τη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο, κατάφερε να περάσει στον τελικό του σύνθετου τόξου νέων αδρών ξεπερνώντας το εμπόδιο του Ολλανδού Schloesser σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό που κρίθηκε στην διαδικασία του shoot off με σκορ 10-9. Να τονίσουμε ότι ο Ολλανδός στην προκριματική φάση είχε πάρει την πρώτη θέση και ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί. 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από τη αρχή. Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων που διεξάγεται στην Πολωνία, ξεκίνησε αρκετά καλά για τον Έλληνα πρωταθλητή ο οποίος στα προκριματικά τερμάτισε 5ος με σκορ 693. Στη συνέχεια βρήκε μπροστά του τον Πορτορικανό Jean Pizarro τον οποίο απέκλεισε με σκορ 148-146. Στον ημιτελικό έγινε μια συγκλονιστική μάχη με τον Mike Schloesser η οποία έληξε ισόπαλη με σκορ 146-146. Ωστόσο ο Αερικός ήταν πιο ψύχραιμος στο Shoot off και κατάφερε να πάρει το εισιτήριο του τελικού, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 16:15 (ώρα Ελλάδος)

Πολύ καλές εμφανίσεις στα μικτά ομαδικά!

Εξαιρετικές εμφανίσεις είχαμε και στο μικτό ομαδικό σύνθετου τόξου  όπου ο Χρήστος Αερικός μαζί με την Μαρία Γιαννακοπούλου έκαναν μεγάλη προσπάθεια, καθώς στα προκριματικά πήραν την 14η θέση και πέρασαν στην επόμενη φάση όπου συνάντησαν την Ιταλική ομάδα η οποία είχε καταταγεί 3η . Ωστόσο, η ελληνική ομάδα μετά από μια συναρπαστική αναμέτρηση στη φάση των «16» ήρθε ισόπαλη με σκορ 150-150 για να χάσει στο shoot off me 19-18. Πολύ καλά πήγε και το ομαδικό νέων ανδρών στο σύνθετο τόξο με τους Αερικό-Λύρα-Βαρδακώστα να παίρνουν το εισιτήριο για την φάση των «16», αλλά έπεσαν πάνω στην ομάδα του Καναδά όπου και αποκλείστηκαν με σκορ 223-218. Στην κατηγορία του ολυμπιακού τόξου στο μικτό ομαδικό ο Μιχάλης Παπαβασιλείου και η Αριάδνη Χόρτη κατέλαβαν την 21 θέση με σκορ 2528 και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια.

Μεγάλη προσπάθεια!

Από εκεί και πέρα μεγάλη προσπάθεια έκαναν και οι υπόλοιποι αθλητές και αθλήτριές μας στις κατηγορίες τους.  Στην κατηγορία νέων ανδρών του σύνθετου τόξου ο Χρήστος Βαρδακώστας ήρθε 55ος με σκορ 658, στη συνέχεια πέρασε το εμπόδιο του Ελβετού Lorentz Feucht με σκορ 141-136, αλλά αποκλείστηκε από τον Μεξικανό Angel Ramirez με σκορ 144-143. Ο Δημοσθένης Λύρας  κατέλαβε την 60η θέση με σκορ 645, για να αποκλειστεί από τον Ρώσο Nkolay Avdeev με 139-137.  Στην κατηγορία νέων γυναικών στο σύνθετο τόξο η Μαρία Γιαννακοπούλου  κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση τερματίζοντας 31η με σκορ 629, στη συνέχεια κέρδισε την Cassandra Vallieres από τον Καναδά με σκορ 137-132, όμως έπεσε πάνω σε ένα από τα φαβορί για την κατηγορία αυτή την Αμερικανίδα Kendal Nicely, από την οποία έχασε με σκορ 142-138. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Αμερικανίδα είναι ήδη στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Συγκλονιστικός ο Παπαβασιλείου!

Λίγο έλειψε να κάνει την μεγάλη έκπληξη ο Μιχάλης Παπαβασιλείου ο οποίος ήρθε 34ος στα προκριματικά στην κατηγορία εφήβων ολυμπιακού τόξου με σκορ 1277. Ωστόσο, αμέσως μετά κατάφερε να αποκλείσει εύκολα τον Δανό Mads Adersen με 6-2 συνολικό σκορ, ενώ στη συνέχεια δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στο Ρώσο Vasily Rinchino, τον οποίο κέρδισε με 6-4. Η μεγάλη μάχη έγινε στους «16» καθώς ο Έλληνας πρωταθλητής συνάντησε τον εξαιρετικό Κορεάτη Seungyun Lee όπου και έχασε πολύ δύσκολα, καθώς χρειάστηκε η διαδικασία shoot of. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 6-5 (28-25,28-28,23-28,28-29,28-24,Τ9-Τ8)! 

Στην κατηγορία νέων γυναικών ολυμπιακού τόξου η Μαρία Παπανδρεοπούλου πήρε την 35η θέση στα προκριματικά, πέρασε εύκολα στη φάση των «24», καθώς επικράτησε της Liis Varik από την Εσθονία με 6-0, αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρωσίδας Sayana Tsyrempilova, η οποία πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση με 6-2. 

Τέλος, στην κατηγορία των νεανίδων ολυμπιακού τόξου η Αριάδνη Χόρτη πήρε την 49η θέση στην προκριματική φάση, ενώ στη συνέχεια κατάφερε να περάσει διαδοχικά με 6-4 τις Ane Marcelle Gomes (Βραζιλία)  και Aybuke Aktuna (Τουρκία). Το δρόμο προς τα προημιτελικά της τον έκοψε η Ρωσίδα Soelma Syrenova η οποία επικράτησε με 7-1.

 Άτυχη στάθηκε η Σαμίρα Μπάκο η οποία τερμάτισε 67η στα προκριματικά, όμως δεν κατάφερε να περάσει την Kirsten Van Der Ven από την οποία έχασε με 6-5 στην διαδικασία του Shoot off.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου