ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ!
Σε λίγες μέρες το OTHER SPORTS NEWS γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια και
θα είναι κοντά σας πιο ανανεωμένο και με νέα εμφάνιση…





17.6.12

Στο δεύτερο σκαλί της Ευρώπης η Βουγιούκα!

Στις λεπτομέρειες κρίθηκε ο συναρπαστικός τελικός.. Τρίτο  μετάλλιο για την ελληνική ξιφασκία σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (video)
Το τρίτο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πανηγυρίζει από χθες (16/6) το βράδυ η Ελλάδα. Η Βάσω Βουγιούκα έκανε μία συγκλονιστική προσπάθεια φτάνοντας μέχρι τον τελικό όπου εκεί ηττήθηκε από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Olga Kharlan (Ουκρανία) η οποία κατάκτησε το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο. 


Λίγο νωρίτερα η Βουγιούκα είχε κάνει ακόμα μία καταπληκτική εμφάνιση επικρατώντας στον ημιτελικό της Γαλλίδας Marion Stoltz με 15/9. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος ημιτελικός με την Kharlan, όπως και πέρσι (αλλά στον τελικό) έτσι και φέτος δεν είχε πρόβλημα κόντρα στην Aleksandra Socha (Πολωνία) την οποία και κέρδισε επίσης με 15/9.

Τελικός «θρίλερ»
Ο τελικός στη σπάθη των γυναικών ήταν αντάξιος των ονομάτων των δύο αθλητριών. Η Kharla ξεκίνησε λίγο καλύτερα και προηγήθηκε στο σκορ με 2/0. Η Βουγιούκα μπορεί να μην είχε την επιθετικότητα του ημιτελικού και να μπήκε κάπως μουδιασμένα, ωστόσο-σιγά βρήκε τα πατήματα της και κατάφερε να ζορίσει την Ουκρανή πηγαίνοντας την αναμέτρηση από το 4/2 στο 6/6. 


Η Kharla πήρε και πάλι το προβάδισμα με 7/6 όμως στο σημείο εκείνο μία λάθος εκτίμηση των διαιτητών έδωσαν πόντο στην Ουκρανή και αντί το σκορ να γίνει 7/7 έγινε 8/6. Ακόμα και έτσι η Ελληνίδα ξιφομάχος κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να προηγηθεί με 8/9. Από εκεί και πέρα έγινε μία τεράστια μάχη με τις δύο αθλήτριες να κάνουν ότι μπορούν για να πάρουν το χρυσό μετάλλιο. Η Kharla έκανε την αντεπίθεση της και έφτασε να προηγείται ακόμα και με 13/11, ωστόσο η Βουγιούκα ισοφάρισε και πάλι σε 14/14! Τον τελευταίο λόγο τον είχε η Ουκρανή η οποία με ένα γρήγορο χτύπημα έκανε το 15/14 κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. 


Αξίζει να σημειώσουμε ότι υπήρχαν αρκετά παράπονα και από τις δύο φιναλίστ για τη διαιτησία η οποία δε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, ενώ η αναμέτρηση διεκόπη αρκετές φορές ακόμα και για να διορθωθεί ο πίνακας του σκορ, που σε ένα πολύ σημαντικό σημείο έπαθε μπλακ-άουτ. 
Πάντως παρακολουθήσαμε έναν εξαιρετικό τελικό με τη Βάσω Βουγιούκα να κάνει μία εκπληκτική εμφάνιση έχοντας υπομονή, ταχύτητα, αλλά και σταθερότητα παράγοντες που σίγουρα θα την βοηθήσουν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Παρακολουθήστε το video με τις καλύτερες στιγμές της δεύτερης μέρας, αλλά και τον μεγάλο τελικό της Βάσως Βουγιούκα (εκκίνηση τελικού στο 1:57:14)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου