ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ!
Σε λίγες μέρες το OTHER SPORTS NEWS γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια και
θα είναι κοντά σας πιο ανανεωμένο και με νέα εμφάνιση…





16.6.12

Eνα βήμα πριν από τον τελικό η Βουγιούκα!

Εκπληκτική εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Legnano με την Ελληνίδα να παίρνει το εισιτήριο για τα ημιτελικά.. Εκτός συνέχεις Νάκης και Παΐζη
Τέταρτη και… φαρμακερή για την Βάσω Βουγιούκα η οποία πριν από λίγο, όπως παρακολουθήσατε (LIVE) από τη σελίδα του OTHER SPORTS NEWS στο twitter (//twitter.com/#!/OtherSportNews), πήρε τη μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης στη σπάθη γυναικών! 


Έτσι εξασφάλισε το τρίτο ελληνικό μετάλλιο στην ιστορία της ελληνικής ξιφασκίας, ενώ έχει πολλές ελπίδες και για την πρώτη θέση στο βάθρο. Η Βουγιούκα είχε μία εξαιρετική πορεία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αφού πέρασε ως πρώτη από τον τρίτο όμιλο και χωρίς να χάσει ούτε μια αναμέτρηση! Κέρδισε διαδοχικά τις Olga Zhovnir (Ουκρανία)  5/3, Stefanie Kubissa (Γερμανία)  5/2, Kata Varhelyi (Ουγγαρία)  5/0, Bianca Pascu (Ρουμανία) 5/3, Sevil Punyatova (Αζερμπαϊτζάν) 5/2 και Palina Kaspiarovich (Λευκορωσία) 5/3. 


Πέρασε bye από τη φάση των «64» ενώ στις «32» δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Reka Benko (Ρουμανία) την οποία κέρδισε με 15/9. Η μεγαλύτερη νίκη ήρθε κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια (2011) τη Ρωσίδα Sofya Velikaya όπου και επικράτησε με 15/13 παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά. 


Εκεί συνάντησε την Bogna Jozwiak (Πολωνία) κερδίζοντας την με 15/12. Αντίπαλη της Βουγιούκα είναι η Γαλλίδα Marion Stoltz. Τρομερή μάχη αναμένεται να γίνει στον άλλο ημιτελικό όπου κοντράρονται οι περσινές φιναλίστ Aleksandra Socha (Πολωνία) και Olga Kharlan (Ουκρανία) η οποία είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο.

Ποια είναι η Marion Stoltz
H 21χρονη είναι από τις μεγάλες ελπίδες για τη Γαλλία σε αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είχε μία εξαιρετική πορεία μέχρι τα ημιτελικά, παίρνοντας την πρώτη θέση στο δεύτερο όμιλο έχοντας μόλις μία ήττα κι αυτή από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Olga Kharlan στην τελευταία αναμέτρηση του ομίλου με 5/4. 


Η δεξιόχειρας ξιφομάχος κατάφερε, στη φάση των «16» να αποκλείσει ένα από τα φαβορί για το βάθρο την Ιταλίδα Ilaria Bianco κερδίζοντας με 15/12. Ωστόσο γενικά, μετά από τους ομίλους δεν πήρε εύκολες προκρίσεις, ενώ σε μερικά σημεία των αγώνων της έχασε τη ψυχραιμία της. Ήταν 12η πέρσι στο Sheffield, ενώ το 2012 μόλις μία φορά  κατάφερε να πλασαριστεί πάνω από την δεκάδα κι αυτή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα (στο ομαδικό) στο Kiew της Ουκρανίας όταν η χώρα της κατέλαβε την 7η θέση.

Εκπληκτικός ο Νάκης, μεγάλη προσπάθεια από την Παΐζη
Εκτός από την Βουγιούκα στο σημερινό πρόγραμμα αγωνίστηκαν τόσο ο Θοδωρής Νάκης (ξίφος μονομαχίας), όσο και η Μαρίνα Παΐζη (σπάθη). Ο Νάκης έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση στον πέμπτο όμιλο όπου και τερμάτισε τρίτο με τέσσερις νίκες και δύο ήττες. Πρώτη και καλύτερη νίκη κόντρα στον Ρώσο Alexey Cheremisinov με 5/4. 


Να θυμίσουμε ότι ο Ρώσος είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο πέρσι στο Sheffield, ενώ στο παγκόσμιο της Κατάνια ήταν μέσα στην οκτάδα! Ακολούθησαν δύο ήττες από τον Alexander Choupenitch (Τσεχία) με 3/5 και από τον James Davis (Βρετανία) επίσης με 3/5. 


Αυτό όμως δεν πτόησε τον μόλις 19 ετών Έλληνα πρωταθλητή ο οποίος απάντησε με νίκη κόντρα στον Ivan Kosmic με 5/3, ενώ στη συνέχεια επικράτησε και του Ισπανού Guillermo Delbergue με 5/1. Στην τελευταία αναμέτρηση για τον όμιλο κατάφερε να κάνει τέσσερις τις νίκες του κόντρα στον Ολλανδό Nathan Kulhanek με 5/3. 


Η πορεία του Νάκη σταμάτησε άδοξα πάνω στον Βρετανό Laurence Halsted ο οποίος φέτος έχει αγωνιστεί σε λίγες διοργανώσεις και χωρίς να έχει κάνει τίποτα το ιδιαίτερο. Ωστόσο το άγχος του Έλληνα ξιφομάχου ήταν σημαντικός παράγοντας για να χάσει τον αγώνα με 15/9 και παράλληλα την πρόκριση για την επόμενη φάση. 


Το άγχος κυρίευσε και την Μαρίνα Παΐζη η οποία συμμετείχε στον πρώτο όμιλο με αρκετά δύσκολα ονόματα, όπως αυτό της Khomrova (Ουκρανία), αλλά και αυτό της Velikaya (Ρωσία). Το ξεκίνημα της 22χρονης ήταν εξαιρετικό καθώς κατάφερε να επικρατήσει της Darya Andreyeva (Λευκορωσία), ωστόσο ακολούθησαν πέντε συνεχόμενες ήττες με αποτέλεσμα να μείνει εκτός συνέχειας.


Η Παΐζη ηττήθηκε από την Olena Khomrova με 4/5, την Reka Benko (Ουγγαρία) με 0/5, την Malgorzata Kozaczuk (Πολωνία) με 2/5, την Sofya Velikaya με 1/5 και την Olga Hramova (Βουλγαρία) με 2/5. 


Το OTHER SPORTS NEWS θα σας ενημερώνει για την εξέλιξη της Βάσως Βουγιούκας, άμεσα μέσω της σελίδας του twitter, αλλά και με πλήρη ρεπορτάζ στη συνέχεια.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου