ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ!
Σε λίγες μέρες το OTHER SPORTS NEWS γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια και
θα είναι κοντά σας πιο ανανεωμένο και με νέα εμφάνιση…





16.6.12

Χάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Cheng

Ο τραυματισμός  στον αχίλλειο συνεχίζει να την ταλαιπωρεί και την αφήνει οριστικά εκτός Λονδίνου
Η παγκόσμια και «χρυσή» Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής  Fei Cheng ανακοίνωσε ότι δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει την εθνική ομάδα της Κίνας στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού στον αχίλλειο τένοντα.  


Η Cheng, που έκλεισε τα 24χρόνια τον περασμένο Μάιο, είναι η πιο δημοφιλής γυμνάστρια στη χώρα της και όχι άδικα, καθώς έχει κατακτήσει εννέα μετάλλια (έξι χρυσά) σε παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιάδες. Έκανε το ντεπούτο της στο παγκόσμιο στερέωμα το 2005 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Melbourne όπου και κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα. 


Ακολούθησε ακόμα ένα παγκόσμιος τίτλος (Aarhus 2006) αλλά αυτή τη φορά στις ασκήσεις εδάφους, ενώ οδήγησε την Κίνα στο πρώτο χρυσό μετάλλιο στο θεσμό στο ομαδικό. Στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου ήταν αρχηγός της εθνικής ομάδας την οποία οδήγησε σε ακόμα ένα ιστορικό χρυσό μετάλλιο, ενώ στο ατομικό κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια (άλμα και δοκό ισορροπίας). Το πρόβλημα της Cheng εμφανίστηκε πριν από τρία περίπου, χρόνια στους εθνικούς αγώνες της Κίνας, κάτι που την άφησε εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.





Ωστόσο επέστρεψε πέρσι για το Παγκόσμιο κύπελλο στο Zibo (Κίνα), όπου και πήρε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα, όμως η κατάσταση της χειροτέρεψε. Την περασμένη Πέμπτη κι ενώ ετοίμαζε ένα δύσκολο πρόγραμμα στις ασκήσεις εδάφους δεν άντεξε και κατέρρευσε αναγκάζοντας τον προπονητή της Lu Shanzen να την αποσύρει από τους Ολυμπιακούς. «Δεν είχα συμφωνήσει να επιστρέψει στο Παγκόσμιο κύπελλο του Zibo. Όμως η μεγάλη της αγάπη για το άθλημα με συγκλόνισε. Αυτό που συμβαίνει όμως είναι πολύ απογοητευτικό». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου