ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ!
Σε λίγες μέρες το OTHER SPORTS NEWS γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια και
θα είναι κοντά σας πιο ανανεωμένο και με νέα εμφάνιση…





4.9.11


CHALLENGER CUP 2011
Χρυσός ο Πετρούνιας!
Ενόργανη: Εξαιρετικοί οι Κοσμίδης, Τσολακίδης , Μπισμπίκου που πήραν το χάλκινο μετάλλιο

Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών σε μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στην Γάνδη το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η ελληνική αποστολή πανηγύρισε τέσσερα μετάλλια με τον εκπληκτικό Λευτέρη Πετρούνια να κατακτά το χρυσό στους κρίκους, τον Λευτέρη Κοσμίδη το χάλκινο στο έδαφος, τον Βασίλη Τσολακίδη το χάλκινο στο δίζυγο και την Στεφανί Μπισμπίκου επίσης το χάλκινο στη δοκό ισορροπίας.

Η διοργάνωση αυτή αποτέλεσε για τους περισσότερους Έλληνες αθλητές το τελευταίο αγωνιστικό τεστ ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος του Τόκιο (7-16 Οκτωβρίου), όπου θα διεκδικήσουν την Ολυμπιακή πρόκριση. Για τους υπόλοιπους, η τελική πρόβα προγραμματίζεται να γίνει στο αντίστοιχο παγκόσμιο κύπελλο του Μάριμπορ (23-25 Σεπτεμβρίου). 

Τη μεγαλύτερη διάκριση πανηγύρισε ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος θριάμβευσε στους κρίκους με 15,900 βαθμούς έπειτα από καταπληκτική εμφάνιση. Ο 21χρονος αθλητής, που δε θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, άφησε πίσω του τον Κινέζο Ξουάν Λούο (15,750) και τον Ολλανδό Γιούρι Φαν Χέλντερ (15,675).

Στις ασκήσεις εδάφους, ο Λευτέρης Κοσμίδης κατέλαβε την 3η θέση με 15,400 βαθμούς, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με αυξημένη αρχική αξία (6,70). Η τριάδα των νικητών παρέμεινε ίδια όπως και στον προκριματικό του αγωνίσματος, με πρώτο τον Βραζιλιάνο Ντιέγκο Ιπόλιτο (15,925 β.) και δεύτερο τον Κινέζο κάτοχο του Ολυμπιακού τίτλου Κάι Ζου (15,750 β.).

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε και ο Βασίλης Τσολακίδης στο δίζυγο με 15,725 βαθμούς, εκτελώντας καλύτερα από ό,τι στον προκριματικό του Σαββάτου (03/09) το πρόγραμμά του, το οποίο είχε συντελεστή δυσκολίας 6,50. Ο 33χρονος σπεσιαλίστας του δίζυγου μοιράστηκε την 3η θέση με τον Ουζμπέκο Άντον Φόκιν, που επίσης πήρε 15,725 β., ενώ τις δύο πρώτες θέσεις πήραν κατά σειρά ο Κινέζος Γκουανγίν Γουάνγκ (16,150 β.) και ο Σλοβένος Μίτια Πέτκοβσεκ (15,775 β.).
Εξίσου καλά τα κατάφερε και η Στεφανί Μπισμπίκου, η οποία κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στη δοκό ισορροπίας με 13,950 βαθμούς (συντελεστής δυσκολίας 6,00), έστω και αν συγκέντρωσε βαθμολογία χαμηλότερη από εκείνη του προκριματικού.

Η 23χρονη πρωταθλήτρια ισοβάθμησε στην 3η θέση με την Ουζμπέκα Λουίζα Γκαλιούλινα, ενώ το χρυσό μετάλλιο πήρε η Κινέζα Λιουφάνγκ Γου (14,975 β.) και το αργυρό η Ουκρανή Μαρία Λιβτσίκοβα (14,625 β.).

Άτυχη η Μιλλούση, προσπάθησε ο Μάρας

Άτυχη στάθηκε η Βάσω Μιλλούση που στον τελικό της δοκού ισορροπίας είχε πτώση στο ξεκίνημα του προγράμματός της, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στην 8η θέση με σύνολο 11,575 βαθμούς.

Ο Βλάσσης Μάρας δεν κατάφερε να μπει στον τελικό στο μονόζυγο καθώς ο 28χρονος είχε πτώση στο δεύτερο από τα τρία πετάγματα στο νέο δύσκολο πρόγραμμα που ετοιμάζει, κάτι που είχε συμβεί και στο όπεν του Ισραήλ λίγες μέρες νωρίτερα. Τελικά, κατέλαβε την 19η θέση με σύνολο 14,255 βαθμούς. 

Τέλος, αξιόλογη εμφάνιση πραγματοποίησε η Λίνα Μητράκου στον προκριματικό στις ασκήσεις εδάφους, όπου κατέλαβε την 11η θέση με 12,950 βαθμούς μένοντας, όμως, εκτός τελικού.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου