ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ!
Σε λίγες μέρες το OTHER SPORTS NEWS γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια και
θα είναι κοντά σας πιο ανανεωμένο και με νέα εμφάνιση…





25.5.12

Πήραν τον τίτλο στη Δύση οι LA Kings

Επικράτησαν με 4-3 στην παράταση των Phoenix Coyotes και προκρίθηκαν στον τελικό μετά από 20 χρόνια..Παρατείνεται η αγωνιά στη σειρά των παιχνιδιών NY Rangers New Jersey Devils
Όλα τα παραμύθια έχουν κάποιο τέλος. Αυτό δεν ισχύει για την ομάδα των LA Kings η οποία συνεχίζει να ζει το δικό της παραμύθι που έχει χτίσει η ίδια στα φετινά playoffs. Τι κι αν μπήκε ως τελευταία από τη Δυτική περιφέρεια; Κατάφερε με μεθοδικότητα να αποκλείσει τα μεγάλα «θηρία» και να κατακτήσει τον τίτλο της Δύσης και να βρεθεί στον τελικό του Stanley Cup μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια, όπου θα προσπαθήσει να κατακτήσει το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της. 


Τελευταίο «θύμα» των τρομερών παιδιών του Darryl Sutter ήταν οι Phoenix Coyotes οι οποίο τους υποδέχθηκαν στην έδρα τους για το πέμπτο παιχνίδι της σειράς. Μάλιστα οι γηπεδούχοι, που έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο καθώς ήταν πίσω με 3-1 νίκες, προηγήθηκαν εκμεταλλευόμενοι τον παίκτη παραπάνω σκοράροντας με τον Pyatt. Η απάντηση των Kings ήρθε στα μέσα της πρώτης περιόδου με το ωραίο χτύπημα του Kopitar ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1. Η δεύτερη περίοδος έμελλε να ήταν η πιο εντυπωσιακή καθώς οι Coyotes ρίσκαραν αρκετά βγήκαν μπροστά, κάτι που προσωρινά τους δικαίωσε, σκοράροντας με τον Puliot


Οι Los Angeles όμως ήταν αποφασισμένοι να καθαρίσουν από αυτό το ματς την πρόκριση προκειμένου να έχουν περισσότερο χρόνο ξεκούρασης για τον τελικό. Αρχικά ισοφάρισαν με τον Doughty,ενώ λίγο αργότερα πέρασαν μπροστά στο σκορ με τον Richards. Ωστόσο οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να φέρουν το ματς στα ίσια με το γκολ του Yandle






Στο τελευταίο μέρος του αγώνα οι Phoenix ήταν ελαφρώς καλύτεροι, όμως έπεσαν πάνω στον, για μία ακόμα φορά, εξαιρετικό Quick ο οποίος κράτησε την ομάδα του με πολύ καίριες επεμβάσεις. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν αποφασιστικά και με τον Penner να φτάνουν στη νίκη με 4-3, να κατακτούν τον τίτλο της Δυτικής περιφέρειας και παράλληλα να δηλώνουν παρόν για τον τελικό του Stanley Cup.

LA KINGS – PHOENIX COYOTES 4-1
13/5
PHOENIX
LA KINGS
2-4
15/5
PHOENIX
LA KINGS
0-4
17/5
LA KINGS
PHOENIX
2-1
20/5
LA KINGS
PHOENIX
0-2
23/5
PHOENIX
LA KINGS
3-4(OT)

Το θρίλερ στην Ανατολή συνεχίζεται…
Σε αντίθεση με τη Δυτική περιφέρεια, στην Ανατολική NY Rangers και New Jersey Devils συνεχίζουν να μάχονται για το εισιτήριο του τελικού. Οι Devils έχουν ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα μετά από τη νίκη μέσα στην Νέα Υόρκη με 5-3 και πλέον απέχουν μία νίκη από την πρόκριση. Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο κατάμεστο Madison Square οι φιλοξενούμενοι δικαίωσαν απόλυτα το προσωνύμιο τους και μπήκαν στον αγώνα σαν πραγματικοί «διάβολοι». Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στα πρώτα δέκα λεπτά ήταν ήδη μπροστά στο σκορ με 3-0(!) πιάνοντας κυριολεκτικά στον ύπνο τους γηπεδούχους. 


Ωστόσο όταν τα γκολ των Gionta, Elias και Zajac, έβγαλαν από το «λήθαργο» τους Rangers τότε το ματς πήρε «φωτιά». Οι γηπεδούχοι, μέσα στις φωνές και την πίεση που αντλούσαν οι 18.000 οπαδοί τους, κατάφεραν όχι απλά να μειώσουν αλλά να ισοφαρίσουν σε 3-3! Την αρχή έκανε ο Prust με ένα παλικαρίσιο γκολ, στο οποίο δεν είχε καμία ισορροπία, ενώ στα πρώτα δευτερόλεπτα της δεύτερης περιόδου ο Callahan έκανε το 3-2. 


Η ισοφάριση ήρθε πριν την ολοκλήρωση του πρώτου λεπτού της τρίτης περιόδου με ένα γκολ από τον Gaborik το οποίο όμως ήρθε από την… ευγενική χορηγία του τερματοφύλακα των Devils Martin Brodeur. Όμως η ολική ανατροπή δεν ήρθε ποτέ για τους γηπεδούχους καθώς οι New Jersey ανασυντάχθηκαν και με το γκολ του Carter πήραν προβάδισμα με 4-3 πέντε λεπτά πριν από το τέλος. 






Στα τελευταία δευτερόλεπτα οι Rangers ρίσκαραν παίζοντας με παίκτη παραπάνω κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Parise ο οποίος έστειλε το puck στην άδεια εστία των γηπεδούχων 30 δεύτερα πριν από το τέλος διαμορφώνοντας το τελικό 3-5. Η σειρά μεταφέρεται στο Prudential Center στο Κάνσας όπου οι New Jersey ή θα πανηγυρίσουν την είσοδο τους στον τελικό και τον τίτλο της Ανατολικής περιφέρειας ή θα επιστρέψουν στη Νέα Υόρκη για το έβδομο και τελευταίο παιχνίδι.

NY RANGERS – NEW JERSEY DEVILS 2-3
14/5
NY RANGERS
NEW JERSEY
3-0
16/5
NY RANGERS
NEW JERSEY
2-3
19/5
NEW JERSEY
NY RANGERS
0-3
21/5
NEW JERSEY
NY RANGERS
4-1
24/5
NY RANGERS
NEW JERSEY
3-5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου