ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ!
Σε λίγες μέρες το OTHER SPORTS NEWS γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια και
θα είναι κοντά σας πιο ανανεωμένο και με νέα εμφάνιση…





15.6.12

Μεγάλη προσπάθεια από Σιδηροπούλου και Χρήστου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Παρά το καλό ξεκίνημα έμειναν νωρίς εκτός συνέχειας..Χρυσό μετάλλιο στο ξίφος μονομαχίας η Ρουμάνα Simona Gherman
Παρά το θετικό τους ξεκίνημα Νίκη Σιδηροπούλου και Γιάννα Χρήστου έμειναν εκτός συνέχειας ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με την πρώτη να μένει στην πέμπτη  θέση του τέταρτου ομίλου και τη δεύτερη να περνάει τον ένατο όμιλο, αλλά να αποκλείεται στην επόμενη φάση. 


Πάντως αξίζει να σημειώσουμε ότι και τα δύο κορίτσια έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, παρά το γεγονός της πολυετούς αποχής από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. 


Η Σιδηροπούλου ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της κόντρα στην Nathalie Ullman (Δανία) επικρατώντας με 5/2. Ωστόσο ακολούθησαν τρεις ήττες από τις Dorina Budai (Ουγγαρία), Aleksandra Jeremovic (Σερβία) και Tatiana Logunova (Ρωσία) με 3/5,1/5 και 2/5 αντίστοιχα. Στην τέταρτη αναμέτρηση η κάτοχος του ασημένιου μεταλλίου (2002 Μόσχα) κατάφερε να επικρατήσει της Malgorzata Bereza (Πολωνία) με 5/4, όμως στον καθοριστικό έκτο αγώνα έχασε στις λεπτομέρειες με 3/5 παίρνοντας την πέμπτη θέση στον όμιλο και την 57η στη γενική βαθμολογία.

Τα έδωσε όλα η Χρήστου
Παρόμοιο ξεκίνημα είχε και η Γιάννα Χρήστου η οποία ξεπέρασε νικηφόρα στην πρώτη αναμέτρηση την Martina Olexova (Τσεχία) με 5/4, ενώ αμέσως μετά ηττήθηκε από την Anfisa Pochkalova (Ουκρανία) με 3/2. 


Στη συνέχεια ακολούθησε ακόμα μία ήττα, αυτή τη φορά από την Britta Heidmann (Γερμανία) και κάτοχο του ασημένιου μεταλλίου πέρσι στο Sheffield,  με 3/ 4, ενώ ηττήθηκε και από την Julia Beljajeva (Εσθονία) με 4/5. Οι ήττες για την Ολυμπιονίκη της Αθήνας έγιναν τέσσερις μετά από αυτή κόντρα στην Lyubov Shutova (Ρωσία) με 3/5, ωστόσο στην τελευταία αναμέτρηση κατάφερε να επικρατήσει της Namida Petkeviciene (Λιθουανία) με 5/3 και να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση ως τέταρτη στη βαθμολογία του ομίλου. Εκεί βρέθηκε αντιμέτωπη με την Ιταλίδα Bianca Del Carretto (Ιταλία) από την οποία έχασε με 15/8 καταλαμβάνοντας την 53η θέση.

Μεγάλες εκπλήξεις στο βάθρο
Το χρυσό μετάλλιο στο όπλο του ξίφους μονομαχίας κατέκτησε η Ρουμάνα Simona Gherman η οποία αγωνίστηκε κόντρα στην συμπατριώτισσα της Anca Maroiu την οποία και κέρδισε με 15/6. Η έκτη στο περσινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Catania έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση στο τουρνουά χάνοντας μόλις μία αναμέτρηση κόντρα στην Dominika Doubova (Τσεχία) με 4/5 την οποία αντιμετώπισε στον δέκατο όμιλο. 






Μεγάλες εκπλήξεις είχαμε και στην τρίτη θέση την οποία μοιράστηκαν η Γερμανίδα Monika Sozanska, η οποία ήταν μόλις 20η στο περασμένο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Sheffield, και η Ρωσίδα Lyubov Shutova (αγωνίστηκε κόντρα στην Χρήστου στον τέταρτο όμιλο) η οποία είχε καταλάβει την 49η θέση στην περσινή διοργάνωση. 


Η κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στο Sheffield Tiffany Geoudet (Ελβετία) κατέλαβε την 11η θέση (έχασε από την Gherman στους «16»), ενώ η «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2011 Britta Heidemann πήρε την πέμπτη θέση χάνοντας στα προημιτελικά από την Sozanska.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου