ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ!
Σε λίγες μέρες το OTHER SPORTS NEWS γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια και
θα είναι κοντά σας πιο ανανεωμένο και με νέα εμφάνιση…





15.6.12

Με προσδοκίες για ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του Legnano

Να σπάσει την «κατάρα» θέλει η Βουγιούκα..Μεγάλη επιστροφή από Σιδηροπούλου και Χρήστου
Ανοίγει σήμερα η αυλαία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ξιφασκίας στην πόλη Legnano στο βόρειο τμήμα της Ιταλίας. Σε αυτό το μεγάλο γεγονός θα συμμετάσχουν 706 αθλητές και αθλήτριες από 41 συνολικά χώρες. Μέσα σε αυτές θα είναι και η Ελλάδα η οποία κατεβαίνει με τον Θοδωρή Νάκη  (Ξίφος ασκήσεως) και τις Βάσω Βουγιούκα, Μαρίνα Παΐζη (Σπάθη) και τις επανεμφανιζόμενες στο θεσμό, μετά από απουσία πέντε ετών, Νίκη Σιδηροπούλου και Γιάννα Χρήστου (Ξίφος μονομαχίας).  


Η «οικονομική κρίση» δεν επέτρεψε στην ΕΟΞ (Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας) να εκπροσωπηθεί με περισσότερες συμμετοχές, ενώ δύο από αυτές που κατέβηκαν στους αγώνες μετέβησαν στην Ιταλία με δικά τους έξοδα! 


Στόχος της ελληνικής αποστολής είναι το μετάλλιο με τη Βάσω Βουγιούκα να συγκεντρώνει το περισσότερο βάρος καθώς το επίτευγμα αυτό αποτελεί για εκείνη ένα προσωπικό στοίχημα καθώς επιθυμεί να σπάσει την «κατάρα» που την ακολουθεί στις τελευταίες τρεις διοργανώσεις. 






Θυμίζουμε την 5η θέση που είχε πάρει το 2009 στο Plovdiv της Βουλγαρίας όταν και έμεινε εκτός ημιτελικών από την Ρωσίδα Ekaterina Diatchenko (ασημένιο μετάλλιο τη χρονιά εκείνη), την 6η θέση στη Leipzig της Γερμανίας το 2010 και την ήττα από την Ιταλίδα Ilaria Bianco, αλλά και την εξαιρετική εμφάνιση που είχε πραγματοποιήσει πέρσι στο Sheffield της Αγγλίας σε εκείνον τον απίστευτο αγώνα με την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ουκρανή Galuyna Pundyk από την οποία είχε χάσει για ένα χτύπημα (15/14), καταλαμβάνοντας την 7η θέση.

Από τον Μπαμπανάση στην Σιδηροπούλου
Η ελληνική ξιφασκία έχει πανηγυρίσει ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το πρώτο ήρθε το 1991 στη Vienna της Αυστρίας από τον Ζήση Μπαμπανήση ο οποίος είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο σε μία εποχή όπου η Ουγγαρία ήταν η μεγάλη δύναμη του αθλήματος έχοντας στο βάθρο, μαζί με τον Έλληνα ξιφομάχο, τρεις αθλητές (Szabo, Abay και Nebald). 


Το δεύτερο και τελευταίο μέχρι τώρα, μετάλλιο κατακτήθηκε από την Νίκη Σιδηροπούλου η οποία έφτασε πολύ κοντά στο πρώτο σκαλί του βάθρου όμως στον τελικό ηττήθηκε από τη Γαλλίδα ,Maureen Nisima καταλαμβάνοντας έτσι τη δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μόσχας το 2002. Η Ιταλία βρίσκεται στη κορυφή των μεταλλίων στο θεσμό έχοντας συνολικά 131 μετάλλια (49 χρυσά, 28 αργυρά και 54 χάλκινα), ενώ ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής η Ρωσία η οποία έχει μαζέψει 130 (44 χρυσά, 39 αργυρά και 47 χάλκινα).

Αρχή με Σιδηροπούλου και Χρήστου
Πρεμιέρα για τα ελληνικά χρώματα κάνουν αυτή τη ώρα οι Νίκη Σιδηροπούλου και Γιάννα Χρήστου οι οποίες μετέχουν στους ομίλους πρόκρισης στο ξίφος μονομαχίας. Αύριο (16/6) πέφτουν στη μάχη οι Βάσω Βουγιούκα και Μαρίνα Παΐζη στη σπάθη, ενώ ακολουθεί ο Θοδωρής Νάκης στο ξίφος ασκήσεως. 


Τo OTHER SPORTS NEWS θα σας ενημερώνει, μέσω του blog αλλά και μέσω του twitter (twitter.com/#!/OtherSportNews για τις εξελίξεις της διοργάνωσης αλλά και για την πορεία της ελληνικής αποστολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου