ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ!
Σε λίγες μέρες το OTHER SPORTS NEWS γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια και
θα είναι κοντά σας πιο ανανεωμένο και με νέα εμφάνιση…





17.12.11

IBU CUP 3: Εντυπωσιάζει το ελληνικό Δίαθλο

Πολύ καλές εμφανίσεις από Τσακίρη και Καραμίχα..Ρώσικη υπόθεση τα μετάλλια

Μετά από το IBU CUP 2, που διεξήχθη στην Ιταλία και τον Θανάση Τσακίρη να εξασφαλίζει το εισιτήριο για το παγκόσμιο ανδρών του 2012, σειρά για το ελληνικό Διάθλο είχε το Obertilliach της Αυστρίας όπου πραγματοποιήθηκε το IBU CUP 3. 


Οι ελληνικές συμμετοχές ήταν για μια ακόμη φορά εξαιρετικές με τους Τσακίρη και Καραμίχα να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Μαζί με αυτούς και η Πανγιώτα Τσακίρη, ενώ ο Δημήτρης Κάππας στάθηκε εξαιρετικά άτυχος. 


Ο Θανάσης Τσακίρης, στα 10χιλ σπριντ,  εντυπωσίασε και πάλι στις βολές χάνοντας μόλις μια, τερματίζοντας στην 92η θέση σε χρόνο 28:01.2. Από τη μεριά του ο Κλεάνθης Καραμίχας, εμφανώς βελτιωμένος στις βολές, αλλά και στο σκι κατέλαβε την 111η θέση διανύοντας τα 10χιλ σε χρόνο 28:59.1, έχοντας μόλις δυο ποινές. 


 Άτυχος στάθηκε ο τρίτος αθλητής μας Δημήτρης Κάππας ο οποίος λόγω προβλημάτων εγκατέλειψε. Πολύ μεγάλη προσπάθεια και από την Παναγιώτα Τσακίρη η οποία κατέλαβε την 88η θέση, στα 7,5 χιλ. σπριντ, σε χρόνο 27:58.0 με τρεις άστοχες βολές.

Από την Ρωσία με αγάπη…
Η Ρωσία πανηγύρισε τέσσερα χρυσά μετάλλια στην τρίτη σειρά του παγκοσμίου κυπέλλου καθώς ο Evgeniy Garanichev, αλλά και η Ekaterina Glazyrina κατάφεραν να πάρουν από δύο χρυσά μετάλλια! 


Ο Garanichev, πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση στο σκι, στα 10χιλ σπριντ, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε χρόνο 24:09.7 και μια ποινή, αφήνοντας με τη… γλύκα τον Γερμανό Daniel Bohm που ήρθε δεύτερος με χρόνο 24:11.4 και χωρίς ποινή. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Καναδός Nathan Smith τερματίζοντας σε χρόνο 24:18.1, ενώ είχε το απόλυτο στις βολές. 


Την ίδια σύνθεση, όσο αφορά τις δύο πρώτες θέσεις, είχαμε και στα 12χιλ. με τον Ρώσο να κάνει εκπληκτικό σκι καλύπτοντας τις τέσσερις ποινές του, κόβοντας το νήμα σε χρόνο 37:48.8. Αρκετά πιο αργός ήταν και πάλι ο Γερμανός Bohm ο οποίος μπορεί να ήταν, ακόμα μια φορά καλύτερος στις βολές, όμως είχε αρκετά προβλήματα στο σκι τερματίζοντας σε χρόνο 38:08.0 έχοντας δύο ποινές. Τρίτος ήρθε ο Νορβηγός Henrik LAbee-Lund, που μπορεί να ήταν εξαιρετικός στις βολές αστοχώντας μόλις σε μια, αλλά ήταν αργός στο σκι  καθώς ολοκλήρωσε σε χρόνο 38:23.07. 


Στο γυναίκες το άστρο της Glazyrina έλαμψε για ακόμη μια φορά. Να θυμίσουμε ότι η Ρωσίδα στην περασμένη σειρά που διεξήχθη στην πόλη Ridnau στην Ιταλία, είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 15χιλ, και την τέταρτη στα 7,5χιλ σπριντ. Αυτή τη φορά όμως κατάφερε τόσο στα 7,5χιλ σπριντ, όσο και στα 10χιλ, να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. 


Στα 7,5χιλ. έχοντας  το απόλυτο στις βολές πήρε μια εύκολη νίκη τερματίζοντας σε χρόνο 22:30.8. Αρκετά πιο πίσω τερμάτισε η Ουκρανή Juliya Dzhyma, έχοντας κι αυτή απόλυτη ευστοχία στις βολές, σε χρόνο 22:40.4. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Γερμανίδα Sabrina Buchholz με χρόνο 22:44.8 και δύο ποινές. 


Η κατάσταση στην κορυφή δεν άλλαξε στα 10χιλ. με την Glazyrina να τερματίζει πρώτη με χρόνο 32:47.6, χωρίς ποινή. Την δεύτερη θέση πήρε η συμπατριώτισσα της και συνονόματη, Ekaterina Shumilova με χρόνο 33:18.9 και δύο ποινές, ενώ ακολούθησε η Πολωνέζα Monika Hojnisz με χρόνο 34:17.7 και δύο ποινές κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου